Με υπουργική απόφαση και οι προπονητές μπάσκετ μπήκαν στη λίστα όσων δικαιούνται το επίδομα των 800 € ως πληττόμενοι εργαζόμενοι από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, οι προπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργών μελών του σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών καλαθοσφαίρισης, θα λάβουν το επίδομα των 800 €.

Οι αιτήσεις τους θα πρέπει να υποβληθούν σε ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr και στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που ήδη έχουν συμπεριληφθεί σε παλαιότερες υπουργικές αποφάσεις, για να λάβουν το επίδομα με τον ΣΕΠΚ να περιμένει το ΦΕΚ με τους νέους ΚΑΔ ώστε να κινήσει τις διαδικασίες.

H -υπό δημοσίευση στο ΦΕΚ- Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά για τις νέες κατηγορίες που εντάσσονται στην καταβολή των 800€ τα εξής:

«Προπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργών μελών σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), με εξαίρεση όσους εξ αυτών είναι:

ι) δικαιούχοι και έλαβαν το επίδομα τακτικής ανεργίας ή βοήθημα αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. Ο.Α.Ε. εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι 30/4/2020,

ιι) δικαιούχοι των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου όγδοου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α’ 68), όπως ισχύει, για τους ελεύθερους/επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α’ 85) όπως ισχύει,

ιιι) δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης – αποζημίωσης ειδικού σκοπού της αριθμ. οι. 16604/3224/27-4-2020 (Β’ 1629)».

Σχετικά άρθρα