Η παράταξη «Πρώτα το μπάσκετ» αποδοκίμασε τους βανδαλισμούς στα γραφεία της ΕΚΑΣΘ και της ΕΚΑΣΔΥΜ και τα συνθήματα εις βάρος του Παναγιώτη Φασούλα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Πληροφορηθήκαμε ότι χθες το βράδυ άγνωστοι έγραψαν με σπρέι υβριστικά συνθήματα σε βάρος του Παναγιώτη Φασούλα στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. στη Θεσσαλονίκη και στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ στην Κοζάνη.

Αποδοκιμάζουμε απαρέγκλιτα αυτές τις ενέργειες, όπως αντίστοιχα τις καταδικάζει όλη η κοινωνία. Η φασίζουσα αυτή συμπεριφορά, δεν απευθύνεται μόνο στον Παναγιώτη Φασούλα. Αφορά όλο το Ελληνικό μπάσκετ, την Πολιτεία και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια ειδεχθή γεγονότα που υποβιβάζουν το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα. Ο Παναγιώτης όπως και άλλοι αθλητές που δόξασαν την Ελλάδα, αποτελούν εθνικά αθλητικά πρότυπα που αξίζουν το σεβασμό μας. Στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο Παναγιώτη Φασούλα και την οικογένεια του, αρωγοί στο αθλητικό γίγνεσθαι.

Στη χώρα που γέννησε το Αθλητικό Ιδεώδες και το Ευ’ Αγωνίζεσθαι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές. Η βία και η τρομοκρατία έχουν πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Στρέφουν την κοινωνία εναντίον σε αυτούς που την προκάλεσαν. Σε οποιοδήποτε αγώνα είτε μέσα στους αθλητικούς χώρους είτε μέσα στην κοινωνία και στη ζωή γενικότερα, δεν παίζει ρόλο μόνο το ταξίδι προς τη νίκη αλλά η κόσμια και πολιτισμένη συμπεριφορά».

Σχετικά άρθρα