Η απόφαση της ΔΟΕ για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους το 2021 βάζει τέλους ουσιαστικά και στην προετοιμασία των αθλητών.

Έτσι, δεν υφίσταται πλέον λόγος για κατ’ εξαίρεση προπονήσεις αθλητών που στόχευαν να δώσουν το παρών στο Τόκιο.

Συνεπώς, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (24/3), δεν θα γίνεται πλέον καμία εξαίρεση, και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020), η οποία στο άρθρο πρώτο, παράγραφος 6, προέβλεπε ότι αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας «των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

Η τροποποιητική ΚΥΑ θα αφορά το σκέλος της εξαίρεσης «των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους», εξαίρεση την οποία θα αναιρεί, έπειτα από τη σημερινή συμφωνία της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας περί αναβολής της προγραμματισμένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Κατόπιν αυτών, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές χωρίς την παραμικρή εξαίρεση».

Σχετικά άρθρα