Στην Πεντέλη “χτίζεται” κάτι πολύ ωραίο και το πιο σημαντικό πάνω σε στέρεες βάσεις, με τον Άρη Μανιάτη να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο. Ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος προπονητής, “τρέχει” εξαιρετικά το αναπτυξιακό και άκρως παραγωγικό πλάνο και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε μια ομάδα με όραμα.

Ο Έλληνας προπονητής, που δείχνει τα καλύτερα δυνατά δείγματα γραφής, μίλησε στο Basketworld.net για την προσπάθεια που γίνεται, τους στόχους και την παραγωγική διαδικασία που προχωράει με ταχεία βήματα, σε ένα σωματείο που αποπνέει αγωνιστική υγεία τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ και χαράζει ένα δικό της, επιτυχημένο δρόμο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να γίνει για να αναδειχθούν σωστοί αθλητές-άνθρωποι, με τις απόψεις του να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για τη φιλοσοφία που υπάρχει: “Τα τελευταία χρόνια παιδιά με αθλητική υποδομή ,φυσική κατάσταση και ατομική τεχνική υπάρχουν πολλά. Όταν όμως καλούνται να παίξουν στις ομάδες τους ή και στις μικρές Εθνικές αναδεικνύονται τα προβλήματα. Γιατί; Σ’ αυτό που πρέπει να εστιάσουμε, ώστε να δώσουμε στους νεαρούς αθλητές τη δυνατότητα να προχωρήσουν είναι ο νους. Πρέπει να επιδιώξουμε να ενεργοποιήσουμε τη συνεργασία νου και σώματος και να βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεπεράσουν τις φοβίες και τους δισταγμούς τους, ώστε να φανερώσουν τις δυνατότητες τους και αυτά που διδάσκονται στις προπονήσεις τους, ενώ παράλληλα να οικοδομήσουν ισχυρή προσωπικότητα. Πεποίθηση μου είναι ότι με τον τρόπο αυτό βοηθάμε τα παιδιά ουσιαστικα, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Απαραίτητη και πολύ σημαντική στη προσπάθεια αυτή η συνεργασία με την οικογένεια, ειδικά στη διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών”.

Για το πώς κατάφερε η Α.Ε. Πεντέλης να δυναμώσει τις ακαδημίες της: Βασικό στοιχείο είναι οι εγκαταστάσεις μας που μας παραχωρεί ο Δήμος και η άριστη συνεργασία μας, με τη Δημοτική Αρχή στη συντήρηση και στη συνεχή βελτίωση των συνθηκών άθλησης. Επίσης, η σταθερή και στιβαρή διοίκηση με όραμα για το σύλλογο, προσήλωση στους στόχους και καθημερινή παρουσία στο γήπεδο και φροντίδα ώστε να μη λείψει τίποτε που θα μπορούσε να χαλάσει το πρόγραμμα. Συν τοις άλλοις, υπάρχει αυστηρή επιλογή προπονητών με βάση τις γνώσεις τους αλλά και άλλα κριτήρια και με σταθερή παρουσία και μακροχρόνιες συνεργασίες. Υπάρχει κοινή φιλοσοφία απ’όλους τους προπονητές και εφαρμογή των προπονητικών προγραμμάτων με συνέπεια, επιμονή και διαφοροποιήσεις μόνο σε συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. Το οικογενειακό περιβάλλον που το βιώνουν παιδιά αλλά και γονείς, είναι κομβικής σημασίας, καθώς και η προσήλωση στους στόχους που δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός αλλά κυρίως το ομαδικό πνεύμα παράλληλα με τον αθλητισμό και μέσα από τη συμμετοχή σε ένα ομαδικό άθλημα. Η κατηγοριοποίηση των πρωταθλημάτων παίδων και εφήβων μας βρίσκει τελείως αντίθετους. Το εκφράσαμε από τη πρώτη στιγμή. Πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί μόνο κάποια συμφέροντα και όχι το ίδιο το μπασκετ. Τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν”.

Για τον ταλαντούχο Γιάννη Νάση: “Ο Γιάννης είναι ένα χαρισματικό παιδί με πολλά προσόντα. Δουλέψαμε μαζί πάρα πολύ και από μικρή ηλικία. Είχα άριστη συνεργασία με τους γονείς του, ιδανική θα έλεγα και την αμέριστη συμπαράστασή τους. Ατελείωτες ώρες δουλειάς από τις 07:00 το πρωί πριν το Σχολείο και πάλι το απόγευμα με την ομάδα και οπότε είχαμε την ευκαιρία για ατομική δουλειά με πολύ προσοχή όμως να μη παραμελήσει το διάβασμα.
Μια ιδανική συνεργασία που έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Απο 14 ετών με την ανδρική ομάδα στην Γ’ και τώρα στη Β’ Εθνική η συμμετοχή του στα κλιμάκια της Ένωσης, οι κλήσεις του στις Εθνικές ομάδες παμπαίδων και παίδων και η μεγάλη συμβολή του πέρυσι στην άνοδο της παιδικής ομάδας στην Α’ κατηγορία ΕΣΚΑ.

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες και τους στόχους του: “Έχω επιλέξει συνειδητά να ασχοληθώ με το αναπτυξιακό κομμάτι του μπασκετ. Είναι αυτό που με γεμίζει και νομίζω ότι κάνεις καλύτερα αυτό που σου αρέσει. Στόχος μου να βελτιώνω συνεχώς τις γνώσεις μου με νέες βελτιωμένες μεθόδους ,για να μπορώ να βοηθώ πιο αποτελεσματικά τους αθλητές μου. Η συνεργασία μου με το Ηoop Group το μεγαλύτερο camp επιλογής αθλητών Μπάσκετ της Αμερικης και οι συχνές επισκέψεις μου στις εγκαταστάσεις του για παρακολούθηση των προγραμμάτων του, είναι ευκαιρία που προσπαθώ να την εκμεταλλευτώ. Η συναναστροφή μου με τους καταξιωμένους προπονητές αυτού του Οργανισμού είναι για μένα ευλογία γιατί βλέπω πλέον το μπάσκετ από διαφορετικό πρίσμα. Κατά τα αλλά δουλειά μέσα στο γηπεδο με ένταση και επίδειξη αυτών που απαιτώ από τους αθλητές μου στη προπόνηση και εφαρμογή της φιλοσοφίας μου όπως σας την ανέφερα προηγουμένως”.

Σχετικά άρθρα