Υποκλίθηκε στο ταλέντο του Αλεξέι Ποκουσέφσκι ο Ντέιβιντ Μπλατ στο πλαίσιο της παρουσίασης του νεαρού Σέρβου φόργουορντ εν όψει του ντραφτ.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής τόνισε ότι το ταβάνι του νεαρού είναι ο… ουρανός και πρόσθεσε ποια είναι τα στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει ο 18χρονος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ:

«Θυμάμαι ήταν 16 ετών όταν τον προπόνησα στον Ολυμπιακό, απέναντι σε πολύ έμπειρους παίκτες. Κάτι συνέβη κατά την διάρκεια της προπόνησης και είπα: Μπορεί να τα καταφέρει! Είναι ένα εξαιρετικό παιδί.

Πρέπει να δουλέψει κυρίως την άμυνα του και να προσθέσει μύες. Αν ο Ποκουσέφσκι φτάσει στο σημείο να μην αποτελεί πρόβλημα η άμυνα του, τότε η επίθεση του θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Αν μπορέσει να εξελιχθεί σωστά, τότε το ταβάνι του θα είναι ο ουρανός.

Έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει. Δεν έχει παίξει το ισχυρότερο μπάσκετ. Πρέπει να ωριμάσει, να βρει μια ομάδα που θα είναι πολύ υπομονετική μαζί του και να τον αναπτύξει. Αλλά ακούστε, νομίζω ότι υπήρχε ένα αγόρι από την Ελλάδα, το επώνυμό του ήταν Αντετοκούνμπο.

Κανείς δεν τον ήξερε γιατί δεν έπαιζε στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Ήταν απίστευτα ταλαντούχος και είχε ένα φανταστικό επίπεδο ανταγωνιστικού πνεύματος. Αυτό θα πρέπει να δείξει ο Πόκου για να γίνει ο παίκτης που πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι».

Σχετικά άρθρα