Την αναγκαιότητα για το άνοιγμα των αθλητικών Ακαδημιών καθώς και προτάσεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό, τόνισε η παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ» με τον επικεφαλής υποψήφιο πρόεδρο της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Οι αθλητικές Ακαδημίες πρέπει να ανοίξουν για προπονήσεις.

Είναι σημαντικό έως επιτακτικό να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις Ακαδημίες. Είναι σημαντικό έως επιβεβλημένο, τόσο για τα ίδια τα παιδιά, όσο και για τους συλλόγους και τους γονείς.

To τελευταίο χρονικό διάστημα της πανδημίας παρακολουθούμε καθημερινά τους λοιμοξιολόγους να μας ενημερώνουν για την επικινδυνότητα του φαινομένου του κορονοϊού.

Πρόσφατα όπως τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τα δεδομένα από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα κρούσματα στα Δημοτικά σχολεία, μας δείχνουν ότι μόλις 0,2% των τμημάτων στην επικράτεια είναι σε αναστολή, ενώ το ποσοστό των μαθητών του Δημοτικού που εμφάνισαν λοίμωξη ανέρχεται 2 στους 10.000 μαθητές.

Επεσήμανε μάλιστα ότι «τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν».

Άρα υπάρχει καταγεγραμμένο ένα σημαντικό επιχείρημα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις ακαδημίες, σε κάθε ηλικιακό επίπεδο, καθώς τα σχολεία Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια λειτουργούν σε κάθε περιοχή (εκτός των χαρακτηρισμένων κόκκινων προς το παρόν για τα Λύκεια).

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "K με τον Παναγιώτη Φασούλα ΠΡΩΤΑ TO ΜΠΑΣΚΕΤ"

Τι θα μπορούσε να γίνει:

Να ξεκινήσουν οι προπονήσεις σταδιακά. Να δοθεί η δυνατότητα για προπόνηση σε ανοικτό χώρο με λιγότερα παιδιά υπό την εποπτεία του προπονητή και στην πορεία του χρόνου να διευρύνεται. Ο καιρός πλέον το επιτρέπει καθώς οι συνθήκες είναι καλές για την εποχή.

Το σχολείο έχει άμεση σχέση με τις ακαδημίες γιατί είναι τα ίδια παιδιά. Υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα όσο λειτουργούσαν οι σύλλογοι, ακριβώς όπως και στα σχολεία. Με αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου όμως η συνολική λειτουργία ήταν άψογη.

Τα σωματεία με τις ακαδημίες τους, μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι προπονήσεις να πραγματοποιηθούν με όλους τους ασφαλείς τρόπους που επιβάλουν οι συνθήκες.

Εξάλλου ένας από τους κυριότερους σκοπούς του αθλητισμού είναι οι μελλοντικοί πολίτες αυτού του κράτους να είναι υπεύθυνοι-ενεργοί και με όλα τα ηθικά και πνευματικά ιδανικά που χτίζει ο αθλητισμός».

Σχετικά άρθρα