Ως γνωστόν, μετά το τέλος της προπόνησης οι παίκτες είθισται να σουτάρουν από μακρινή απόσταση, βάζοντας διάφορα στοιχήματα μεταξύ τους. Το συγκεκριμένο στοίχημα μεταξύ δύο παικτών του Ολυμπιακού, τη σεζόν 1999-2000, ήταν κάπως… ιδιαίτερο!

Δημήτρης Παπανικολάου και Τζέιμς Ρόμπινσον, στοιχημάτισαν για ένα σουτ από το κέντρο του γηπέδου, το οποίο θα εκτελούσε ο Αμερικάνος παίκτης. Αν ήταν άστοχο, ο «Hollywood» (σ.σ. όπως ήταν το προσωνύμιό του) θα έδινε 300 δολάρια στον Έλληνα φόργουορντ, ενώ αν ήταν εύστοχο θα έπρεπε ο Παπανικολάου να καταβάλλει το ίδιο ποσό στον Ρόμπινσον.

Ανυποψίαστος, ο Δημητράκης βάζει το στοίχημα. Το σουτ όμως είναι εύστοχο και ο Αμερικάνος παίκτης απαιτεί τα λεφτά του στοιχήματος. Να όμως που ο Παπανικολάου δεν έχει τόσα λεφτά επάνω του και ο «Hollywood» ψιλοεκνευρισμένος ψάχνει τα πράγματα του «Παπ» στα αποδυτήρια και χωρίς ίχνος δισταγμού βουτάει ένα πανάκριβο ρολόι ως «αντάλλαγμα»!

Το πράγμα ξεκίνησε ως αστείο, αλλά λίγες ημέρες αργότερα οι δυο παίκτες έπαιξαν μπουνιές μέσα στο αεροπλάνο, καθώς ο ένας ήθελε πίσω το ρολόι του και ο άλλος το επεδείκνυε με προκλητικό τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο Παπανικολάου πήρε τελικά λίγες μέρες αργότερα πίσω το ρολόι του, αφού ο Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε ο ίδιος 300 δολάρια στον Ρόμπινσον προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση!


«Πώς κάνεις έτσι παιδί μου για 300 ψωροδολάρια; Θα στα δώσω εγώ»

Σχετικά άρθρα