Είναι ένας από τους εκπροσώπους μιας γενιάς καλαθοσφαιριστών που μεγαλούργησαν στην «χρυσή» εποχή του ελληνικού μπάσκετ.

Από τους βασικούς πρωταγωνιστές της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού των 90’s (σ.σ. αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, επίσης με επιτυχία σε Άρη και ΠΑΟΚ) και ένας από τους μεγαλύτερους αμυντικούς «εξολοθρευτές» που πάτησαν στα παρκέ της Ευρώπης, ο Γιώργος Σιγάλας, άφησε το στίγμα του στα κιτάπια της «σπυριάρας».

Πάμε να θυμηθούμε τι έχει πει ο ίδιος για τον εαυτό του κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα στην εκπομπή της ΕΤ-1, «Κερκίδα του Σαββάτου».

Για τον Ολυμπιακό: «Όταν έφυγα από Ολυμπιακό, υπήρχε μία πικρία και μέσα στους λόγους που σκεφτόμουν ότι οδήγησαν εκεί τα πράγματα ήταν και μία σκέψη ότι δεν με ήθελε ο προπονητής. Κάποια στιγμή, όμως, ένας συμπαίκτης μου, που είχε μείνει στην ομάδα, μου είπε ότι ο κόουτς τους είπε στην προπόνηση: «Τι θέλετε; Να φέρω το Σιγάλα για να ανέβει η προπόνηση;». Ακόμα και μέχρι πρότινος η ζωή μου ήταν η προπόνηση. Μπορεί να μην έκανα πλέον καμία ατομική, αλλά η ζωή μου ήταν να βάζω πιτσιρικάδες να κάνουν κόντρες μεταξύ τους».

Για τον Φασούλα: «Όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό, ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Ο Πάνι και ο Φάνης είχαν τόσο μπάσκετ μέσα τους, που ήξερες ότι δεν θα σε πουλήσουν ποτέ. Μπορεί να μην πρωταγωνιστούσε ο Φασούλας, αλλά σε 2-3 φάσεις πολύ σημαντικές, αν δεν ήταν αυτός θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα».

Για το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό: «Όταν είπα το περίφημο «Το Πρώτο», μπαίνοντας στα αποδυτήρια υπήρξαν κάποια παιδιά που μου είπαν: «Τι λες ρε; Είσαι τρελός;». Εκείνη τη χρονιά λοιπόν, ο Ολυμπιακός μου έκανε μία πρόταση για να μείνω. Περίμενα ένα κάλεσμα. Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο τυχαία και παρότι είχαν γίνει διάφορα περίεργα πράγματα μέσα στην ομάδα χωρίς να ευθύνομαι εγώ, μου είπε πως ό,τι έχουμε συζητήσει θα γίνει. Και έβγαλε την ατζέντα να δει πότε έχει κενό για να ορίσουμε και την ημερομηνία. Του είπα μάλιστα ότι αν τα αφήσει μέχρι τότε που σκεφτόταν θα είναι καλύτερα, διότι θα έχουμε πάρει και τα τρία κύπελλα και θα έπρεπε να πληρώσει αδρά. Ε, αυτό το ραντεβού δεν έγινε ποτέ.

Το ότι έφυγα δε με πείραξε. Ο Ολυμπιακός με έκανε να νιώσω ευτυχία, ήταν το σπίτι μου, αλλά με έμαθε τον αυστηρό επαγγελματισμό. Δηλαδή σε πουλάω ανά πάσα στιγμή. Ο Ολυμπιακός μπορούσε να κερδίσει πολλά από εμένα. Όπως κι εγώ. Κάποτε κέρδιζα 30 εκ. δραχμές, όταν όλοι πίστευαν ότι έπαιρνα εκατομμύρια. Μάλιστα κάποια στιγμή ο Ομπράντοβιτς είχε πει ότι αυτός θα ήθελε έναν παίκτη σαν τον Σιγάλα, αλλά δεν μπορούσε να δώσει η ομάδα του 1 εκ. δολάρια».

Για τη σχέση του με τον κόσμο: «Έσπασε κάτι… Το ομολογώ. Μετά από τόσα χρόνια. Δεν κρύβω τα λόγια μου και δεν έχω ανάγκη να το κάνω. Στεναχωρήθηκα. Δεν ξέρει ο κόσμος να κρίνει κάποιες φάσεις. Τις μεγεθύνει… Ιδιαίτερα άνθρωποι που δεν ξέρουν ιστορία και κακώς είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Κι εγώ είμαι Ολυμπιακός. Το σπίτι μου είναι πάνω στο κεφάλι του Εφηβου».

Για ενδεχόμενη επιστροφή του στους ερυθρόλευκους: «Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Το προσπάθησα εγώ, αλλά είδα ότι δεν υπήρχε θέληση. Όταν πια κρύωσε το πιάτο δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσω.

Για το μπουκάλι που είχε δεχθεί στο κεφάλι από το χέρι του Ιωαννίδη σε ένα παιχνίδι με την Μπένετον στο Τρεβίζο (σ.σ. σεζόν 1993-94): «Τι να κάνω; Μάλιστα στον Φασούλα, αν θυμάμαι καλά., είχα πει λίγα λεπτά πριν να μαζέψει τα μπουκάλια από μπροστά διότι ποτέ δεν ξέρει τι γίνεται. Ο Παναγιώτης δεν πίστευε ότι μπορεί να γίνει κάτι, και τελικά έγινε. Κάτι δεν πήγαινε καλά μέσα στο παιχνίδι και την πλήρωσα εγώ».

Για τον Παναθηναϊκό: «Η ιστορία έχει διαγραφεί. Αφού δεν πήγα όταν έπρεπε, διότι τότε θα πατούσα πάνω στην ηθική μου, δεν υπάρχει πλέον τέτοια κουβέντα. Αφού ήμουν αντίπαλος μέσα στο γήπεδο, θα θεωρούμαι αντίπαλος για μία ζωή. Πάντως το έχω πει και δημόσια ότι σέβομαι απόλυτα τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Για όλα όσα κάνουν και κυρίως για τις κινήσεις τους. Ειδικά με την περίπτωση του Φραγκίσκου Αλβέρτη και την αντιμετώπιση που του έδειξαν, μόνο κέρδος θα έχουν στο μέλλον».

Σχετικά άρθρα