Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης τον Οκτώβριο του 2013, εξηγώντας τους λόγους που έμεινε στον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε «σπίτι» του.

Ας θυμηθούμε όσα είχε πει ο «Kill Bill» στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής για:

Την κατάκτηση του Διηπειρωτικού: «Ήταν μία σπουδαία εμπειρία και μια μεγάλη στιγμή για το σύλλογο. Μας έλειπε αυτό το τρόπαιο και είναι πολύ σημαντικό πως πλέον το έχουμε. Για να παίξεις σε αυτό το θεσμό πρέπει να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης, άρα αξίζαμε που ήμασταν εκεί».

Την ανανέωση στο ρόστερ του Ολυμπιακού: «Κάποιοι παίκτες δεν έφυγαν επειδή το ήθελε η ομάδα, αλλά επειδή το ήθελαν οι ίδιοι. Είναι μία νέα σεζόν για μας. Οι νέοι παίκτες είναι διψασμένοι και τους έχουμε καλωσορίσει στην ομάδα. Καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι μέχρι τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που μας βοήθησαν να έχουμε τις επιτυχίες της τελευταίας διετίας και δεν είναι πλέον μαζί μας. Γράψαμε μαζί ιστορία, αλλά η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να προχωρήσουμε. Όλοι οι παίκτες μας πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να βρούμε τη σωστή χημεία και να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Την ανανέωση του συμβολαίου του: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου. Όταν μίλησα με τους προέδρους, μου ξεκαθάρισαν πως δεν μπορώ να φύγω. Μιλήσαμε για τα πάντα. Έχουμε εξαιρετική σχέση κι επικοινωνία όχι μόνο με τους προέδρους, αλλά με όλους μέσα στην ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω από τον Ολυμπιακό μετά από όσα πετύχαμε την τελευταία διετία. Είναι το σπίτι μου και μου αρέσει να παίζω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφαση που πήρα».

Σχετικά άρθρα