Νοέμβριος 1997 και ο Παναθηναϊκός του Σούμποτιτς αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό του Ίβκοβιτς στο ΟΑΚΑ σε ντέρμπι κορυφής. Οι «πράσινοι», με τους Ράτζα και Σκοτ να «οργιάζουν», συντρίβουν τον «αιώνιο» με 68-48 και δείχνουν έτοιμοι να κατακτήσουν την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1984 (σ.σ. τότε ξεκίνησε η κυριαρχία του Πααναθηναϊκού).

Λίγο μετά τον αγώνα ο Λευτέρης Σούμποτιτς, αφού δεν δίνει το χέρι στον Ίβκοβιτς, πάει πρώτος στην συνέντευξη Τύπου και φεύγει μην περιμένοντας τον Ντούντα, που είχε αργήσει. Την ώρα που αποχωρούσε όμως μαζί με τον βοηθό του Μηνά Γκέκο «έπεσε» πάνω του καθώς ο Ίβκοβιτς κατευθυνόταν προς την αίθουσα τύπου μαζί με τον έτερο βοηθό Γιάννη Μπογατσιώτη…

Ο διάλογος που ακολούθησε δεν θα ήταν ευγενικό να γραφτεί ακριβώς. Θα τον αποδώσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερη λογοκρισία.

Ίβκοβιτς: «Γιατί δεν έδωσες το χέρι;»
Σούμποτιτς: «Όύτε εσύ μου το έδωσες πέρυσι με τον Άρη» (ήταν προπονητής της ομάδας)
Ίβκοβιτς: «Γ…μώ την μάνα σου…»
Σούμποτιτς: «Πάρε τα αρχ… α μου…»

Όπως καταλαβαίνετε ένας τέτοιος διάλογος δεν μπορούσε να μείνει μόνο στα λόγια. Οι δύο άντρες όρμησαν ο ένας πάνω στον άλλον με λύσσα και ευτυχώς υπήρχαν οι δύο βοηθοί να τους χωρίσουν γιατί αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Πάνω στην σύρραξη ο Ίβκοβιτς είπε στον Σoύμποτιτς: «Θα τα πούμε στο ΣΕΦ».

Λίγο μετά το επεισόδιο ο Σούμποτιτς, σε κάποιο «πηγαδάκι» κοντά στα αποδυτήρια, είπε τα εξής: «Ο Ίβκοβιτς με απείλησε. Δεν ξέρει να χάνει. Αν έχει κάποιο πρόβλημα ας σηκωθεί να φύγει ή να με πάρει τηλέφωνο να τα πούμε έξω οι δυο μας».

Με αυτόν τον τρόπο έγινε η «αποκάλυψη» του καβγά στον Τύπο. Αυτό εξόργισε τον Ίβκοβιτς που απάντησε: «Αν ήταν άντρας θα έπρεπε τον καβγά να τον κρατήσει μεταξύ μας».

Ωστόσο όλα αυτά που συνέβησαν δεν οφείλονταν μόνο στο γεγονός ότι ο Σούμποτιτς δεν έδωσε το χέρι στον Ντούντα. Η διαμάχη αυτή ήταν κάτι σαν πόλεμος μεταξύ των σέρβικων λόμπι που τότε κυριαρχούσαν στην προπονητική. Από την μια ο Ίβκοβιτς στήριζε τον ανερχόμενο αστέρα Ομπράντοβιτς ενώ ο Σούμποτιτς ήταν ανέκαθεν υποστηρικτής του μεγάλου και συγχωρεμένου πια Άτσα Νίκολιτς, έχοντας παράλληλα συνταχτεί με Τζούροβιτς και Μάλκοβιτς.

Απλά με αυτόν τον καβγά βγήκαν στην φόρα τα «απωθημένα» με μορφή παρολίγον «ξύλου». Οι δύο προπονητές τιμωρήθηκαν με μια αγωνιστική εκτός πάγκων και χρηματικό πρόστιμο.

Επειδή όμως ο χρόνος είναι πάντα ο «μεγάλος γιατρός», μετά από κάποιο διάστημα απόλυτης ψυχράδας, το 2000 και συγκεκριμένα τον Οκτώβρη, οι 2 προπονητές έδωσαν χειραψία και αντάλλαξαν λάβαρα στον φιλικό αγώνα ΑΕΚ-Πανιωνίου για το τουρνουά «Αντρέας Βαρίκας» (Ντούντα προπονητής ΑΕΚ και «Πίξι» του Πανιωνίου).

Επίσης τον Μάιο του 2011 βρέθηκαν μετά από 14 χρόνια σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά από έναν αγώνα ΟΣΦΠ-Άρη και μάλιστα χαμογελούσαν φιλικά δείχνοντας πως οι κακές στιγμές ανήκουν στο παρελθόν…

Σχετικά άρθρα