Στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι στην εφημερίδα «Goal» μετά την κατάκτηση του τέταρτου Ευρωπαϊκού το 2007, απάντησαν σε ορισμένες «καυτές» ερωτήσεις αναφορικά με το διάστημα της παρουσίας τους στον Παναθηναϊκό.

Μία από τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησαν τότε είχε να κάνει με κάποια «μεγάλα» ονόματα παικτών που τελικά δεν ήρθαν στο «τριφύλλι» και γι’ αυτό υπεύθυνοι ήταν οι προπονητές.

Απωθημένο για τους αείμνηστους διοικητικούς ηγέτες του Παναθηναϊκού δεν υπήρχε από τη στιγμή που έφεραν στην Ελλάδα τον Ντομινίκ Ουίλκινς, θυμήθηκαν ωστόσο με πίκρα πως χάθηκαν μέσα από τα χέρια τους τόσο ο Παναγιώτης Φασούλας, όσο και ο Άρβιντας Σαμπόνις.

«Το μεγάλο λάθος ήταν που ενδώσαμε στον Παβλίσεβιτς και δεν πήραμε τον Φασούλα. Ήταν όλα τελειωμένα, πήγαμε στη Γλυφάδα να του το ανακοινώσουμε, διαφώνησε και δεν επιμείναμε. Μας είπε “όχι” γιατί είχαμε ήδη τον Βράνκοβιτς» αποκάλυψε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, προσθέτοντας: «Ένα ακόμη μεγάλο λάθος για το οποίο φταίει ο τότε προπονητής της ομάδας μας είναι ήταν η περίπτωση του Σαμπόνις. Ο Σαμπόνις ήθελε με την καρδιά του να έρθει στον Παναθηναϊκό. Ο τότε προπονητής μας (ο Κώστας Πολίτης) είπε ότι έχει τεράστια προβλήματα με τα γόνατά του».

Σχετικά άρθρα