Το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ίβκοβιτς-Φασούλα της 20ής Μαΐου 1999, όταν ο Παναθηναϊκός επικράτησε στον 5ο τελικό του Ολυμπιακού 62-53 μέσα στο ΣΕΦ, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, έχει μείνει στην ιστορία.

Το περιστατικό έγινε 46″ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η «αράχνη» χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ και ο «Ντούντα» αμέσως τον αντικατέστησε με τον Τάρλατς, προκαλώντας την οργή του Φασούλα.

Ο «Πάνι» είχε αγωνιστεί μόλις 2’47” και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, με αποτέλεσμα να έχει έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Σέρβο προπονητή του Ολυμπιακού, το οποίο μάλιστα συνδυάστηκε με χειρονομίες!

Ο Ίβκοβιτς δεν χρησιμοποίησε σε κανένα άλλο σημείο τον αγώνα του Φασούλα και ουσιαστικά το χθεσινό επεισόδιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη θυελλώδη σχέση τους όλη τη χρονιά.

Οι σχέσεις των δύο αντρών είχαν διαταραχθεί την τελευταία χρονιά της συνύπαρξής τους στον ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ρώτησαν τον Φασούλα για τον παραγκωνισμό του, έστειλε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον… σοφό Ντούντα -το προσωνύμιο «σοφός» του έμεινε από τότε, χωρίς πάντως αρνητική χροιά.

Σχετικά άρθρα