Οι αθλητικές μεταρρυθμίσεις που φέρνει το νέο νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη αναμένεται να δημοσιευτούν προς διαβούλευση το προσεχές διάστημα, με αρκετούς κορυφαίους αθλητές και ολυμπιονίκες να τάσσονται υπέρ του.

Εκ μέρους τους υπήρξαν και δηλώσεις σχετικά με το θέμα, ενώ αρκετοί εξ αυτών παρευρέθηκαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά προ ημερών.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι τοποθέτηση υπήρξε αυτές τις μέρες και από άλλους κορυφαίους αθλητές, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Βλάσσης Μάρας και ο Νίκος Κακλαμανάκης, που στήριξαν τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις.

Αναλυτικά κάποιες από τις δηλώσεις των αθλητών που λένε «ναι» στο νομοσχέδιο:

Σπύρος Γιαννιώτης (Αργυρός Ολυμπιονίκης κολύμβησης)

«Μόνο μπροστά θα βγάλει τον ελληνικό αθλητισμό αυτή η συχνή ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Αυγενάκη. Ο Υφυπουργός κατορθώνει να συσπειρώνει τους αθλητές».

Βούλα Κοζομπόλη (Αργυρή Ολυμπιονίκης πόλο, πρόεδρος Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες)

«Σ’ αυτό τον ένα χρόνο με τον κ. Αυγενάκη έχουν γίνει παραπάνω απ’ όσα πιστεύαμε ότι θα συμβούν. Και είμαι βέβαιη ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Δημήτρης Παπανικολάου (Ολυμπιονίκης μπάσκετ)
«Οι πρωταγωνιστές, οι αθλητές, πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κι όταν σταματήσουν να αγωνίζονται. Όσοι εξ αυτών έχουν την ικανότητα, πρέπει να μπορούν να είναι εδώ και στη συνέχεια, για το καλό των επόμενων γενιών».

Εύη Μωραϊτίδου (Αργυρή Ολυμπιονίκης πόλο, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών)

«Με συνεργασία, με ομοψυχία, με συνεχείς δράσεις θα πετύχουμε όσα πρέπει να γίνονται».

Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Παραολυμπιονίκης, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών)

«Το σχέδιο νόμου πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά τον ελληνικό αθλητισμό. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι. Στην περίοδο της καραντίνας το “Ζήσε Αθλητικά” του κ. Υφυπουργού βοήθησε να περάσουμε τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία».

Σοφία Μπεκατώρου (Χρυσή Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας)

«Ήταν πολύ μεγάλη χαρά για εμένα όταν διαπίστωσα ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υλοποίησε όσα είχε υποσχεθεί στην πρώτη μας συνάντηση, πριν από δέκα μήνες. Ο νέος αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον χώρο του αθλητισμού και θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα μας να εξελιχθεί. Θα υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία, κάτι που θα βοηθήσει από τη βάση της αθλητικής πυραμίδας μέχρι την κορυφή».

Στέλιος Μυγιάκης (Χρυσός Ολυμπιονίκης Ελληνορωμαϊκής Πάλης)

«Είναι πολύ καλό που ο υφυπουργός είναι κοντά στους αθλητές. Έτσι θα μπορεί να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους και να τους βοηθάει. Η νέα γενιά ειδικά θέλει στήριξη».

Ολγα Βασδέκη (Ολυμπιονίκης τριπλούν)

«Στο πρόσωπο του κ. Αυγενάκη νιώθουμε ότι έχουμε βρει έναν άνθρωπο που καταλαβαίνει τι ζητάμε, τι θέλουμε και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Οι κινήσεις με τις συναντήσεις που κάνει είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Βαλέριος Λεωνίδης (Αργυρός Ολυμπιονίκης άρσης βαρών)

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα στη συνάντηση πολλούς αθλητές που αγωνιστήκαμε μαζί και προσπαθήσαμε να φέρουμε την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Θεωρώ ότι ο νόμος που έχει προετοιμάσει ο κ. Υφυπουργός αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για να αλλάξει το καθεστώς που επικρατεί εδώ και χρόνια στις Ομοσπονδίες».

Νέρι Νιαγκουάρα (Ολυμπιονίκης κολύμβησης)

«Είναι η δεύτερη φορά που ο Υφυπουργός μάς εξέπληξε ευχάριστα και ζήτησε να συναντηθεί με όλη την αθλητική οικογένεια. Είναι ωραίο η Πολιτεία να βρίσκεται κοντά στους αθλητές. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε στην κοινωνία ό,τι μας ζητηθεί». Βασίλης Κουρνέτας (Ολυμπιονίκης βόλεϊ) «Για πρώτη φορά ένας υφυπουργός Αθλητισμού έβαλε στο προσκήνιο και στο επίκεντρο τους φυσικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές.

Κατάλαβε έγκαιρα και την ανάγκη ανανέωσης στο αθλητικό κίνημα, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια. Νομίζω ότι με το αθλητικό νομοσχέδιο θα μπορέσουμε να δούμε νέα πρόσωπα στις διοικήσεις των ομοσπονδιών και ανάμεσα σε αυτούς μεγάλες δόξες του αθλητισμού, ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οποίοι βεβαίως ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του αθλήματός τους που υπηρέτησαν τόσα χρόνια».

Μαρία Χριστοφορίδου (Olympian άρσης βαρών)

«Κατά το παρελθόν, υπήρξαν εποχές που τους Υφυπουργούς Αθλητισμού τους γνωρίζαμε στα αεροδρόμια, μόνο ύστερα από επιτυχίες μας. Είναι πολύ καλό που επιτέλους ο αθλητισμός απέκτησε έναν Υφυπουργό που ακούει τους αθλητές και τους συμβουλεύεται. Τα θετικά αποτελέσματα των κινήσεων που κάνει σήμερα θα φανούν στο μέλλον. Φυσικά υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν στον αθλητισμό, αλλά για να γίνουν θα πρέπει να τον αφήσουν να ολοκληρώσει το έργο του».

Γιάννης Κωστάκης (Παραολυμπιονίκης)

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν γίνει παρόμοιες συναντήσεις. Έτσι ο κ. Υφυπουργός μπορεί να ακούει τις ιδέες μας και να τις υλοποιεί για το καλό του αθλητισμού. Με τέτοιες συναντήσεις το αθλητικό κίνημα μένει ενωμένο».

Βίκτωρ Μήτρου (Αργυρός Ολυμπιονίκης άρσης βαρών)

«Έχουμε τη χαρά να συναντιόμαστε με τον Υφυπουργό αθλητές που έχουμε τιμήσει το εθνόσημο σε μεγάλους αγώνες και αγαπάμε βαθιά ο καθένας το άθλημά του. Πιστεύω ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει είναι σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση και πρέπει να υλοποιηθούν. Αγαπάμε την άρση βαρών και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι».

Στέλιος Μπόνας (Olympian ιστιοπλοΐας, ενεργός στα 91 του!)

«Κάθε αθλητής οφείλει να συνεχίζει να αγωνίζεται επ’ άπειρον! Ελπίζω να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα. Ο τρόπος του αγωνίζεσθαι δεν είναι εύκολο πράγμα, θέλει προσπάθεια και συνεχίζω την προσπάθεια που οφείλει να κάνει κάθε αθλητής. Προσπάθεια που αν δεν είναι στους αγωνιστικούς χώρους, ας είναι στους διοικητικούς. Είναι πολύ σωστές οι προβλέψεις στο νομοσχέδιο του κ. Αυγενάκη».

Σχετικά άρθρα